Softone ERP-CRM με Cloud ή Τοπική Εγκατάσταση ?

Softone ERP-CRM με Cloud ή Τοπική Εγκατάσταση ?

Cloud ή Τοπική Εγκατάσταση ? Για τις περισσότερες επιχειρήσεις που έχουν ήδη κάποιο παλαιότερο μηχανογραφικό σύστημα, η λύση μεταφοράς του στο Cloud είναι ένα νέο δίλημμα. Αυτό οφείλεται κυρίως στη δύναμη της καθημερινής συνήθειας, στο ότι υπάρχει ήδη κάποιος μηχανογραφικός εξοπλισμός, αλλά και στην ελλειπή γνώση & πληροφόρηση για το άγνωστο αυτό περιβάλλον, το “σύννεφο”.

Αντίθετα για τις νέες επιχειρήσεις και κυρίως για τους νέους επιχειρηματίες – χρήστες, η ιδέα του cloud είναι, σχεδόν πάντα, η μοναδική τους επιλογή από την αρχή, καθώς δεν υπάρχει καμία σκέψη να επενδύσουν σε λύσεις που απαιτούν τοπικό εξοπλισμό, υποδομές και διαδικασίες, αλλά και γιατί είναι ήδη εξοικειωμένοι με τη λογική του cloud.

cloud_vs_local

Cloud ή Τοπική Εγκατάσταση ?

Τι είναι λοιπόν αυτό το cloud και γιατί να το επιλέξει μια νέα ή μια υπάρχουσα επιχείρηση αντί της παραδοσιακής τοπικής εγκατάστασης? Γιατί να επιλέξει το Softone ERP/CRM στο Cloud αντί να το εγκαταστήσει σε τοπικό Η/Υ ή Server ?

Με τον όρο Cloud έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε όταν τα data – δεδομένα μας, δεν είναι αποθηκευμένα σε τοπικό υπολογιστή ή server, αλλά βρίσκονται σε servers σε κάποιο data center και έχουμε πρόσβαση σε αυτά μέσω internet. Για παράδειγμα τα email ενός χρήστη gmail/yahoo/hotmail ή οι φωτογραφίες του στο Facebook, όλα αυτά βρίσκονται στο cloud.

Το πρόγραμμα Softone στο cloud, είναι ακριβώς το ίδιο με την τοπική εγκατάσταση, με τη διαφορά ότι τα δεδομένα δεν αποθηκεύονται σε κάποια τοπική SQL βάση, αλλά σε SQL βάση δεδομένων που φιλοξενείται στο Windows Azure Data Center της Microsoft. Η Microsoft εξασφαλίζει την υψηλή ασφάλεια και διαθεσιμότητα των δεδομένων και το δίκτυο της αποτελείται από data centers σε όλο τον κόσμο.

Η λύση Cloud έχει μόνο ένα μειονέκτημα: την ανάγκη σύνδεσης στο internet. Σήμερα οι περισσότερες εταιρείες έχουν μια καλή και γρήγορη σύνδεση στο internet με Adsl ή Vdsl γραμμή. Εκτός λοιπόν από κάποιες σπάνιες και προβληματικές περιπτώσεις, σχεδόν σε όλες τις αστικές και μη περιοχές, δεν υπάρχει θέμα διαθεσιμότητας internet, άρα και της εφαρμογής. Τον τελευταίο καιρό, ακόμα και μαγαζιά λιανικής, έχουν μεταβεί από τοπική εγκατάσταση στο cloud χωρίς προβλήματα στην καθημερινή εξυπηρέτηση των πωλήσεων τους.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του Cloud ?

secureΚαταρχάς η ασφάλεια των δεδομένων !! Ναι, τα δεδομένα της επιχείρησης σας είναι 100% πιο ασφαλή στο Cloud, παρά στον τοπικό σας υπολογιστή ή δίκτυο. Και αυτό γιατί τα δεδομένα, δηλαδή η βάση SQL, βρίσκεται σε ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον σύγχρονα Data Centers της Ευρώπης, στο Windows Azure της Microsoft. Πολλαπλά συστήματα ασφάλειας και ελέγχου πρόσβασης, πολλαπλοί servers και backup αυτών σε όλο τον κόσμο, εγγυώνται την υψηλή ασφάλεια και διαθεσιμότητα των πολύτιμων δεδομένων σας.

Μείωση κόστους. Η λύση cloud δεν απαιτεί server, δεν θέλει ακριβό λειτουργικό για τον server, πολλαπλούς δίσκους για mirror & bakcup, δεν απαιτεί ειδικό εξοπλισμό firewall, δεν χρειάζεται αναβάθμιση εξοπλισμού κάθε 3 με 4 χρόνια, δεν απαιτεί εργασία και κόστος τεχνικών για την εγκατάσταση και συντήρηση όλου αυτού του εξοπλισμού. Πραγματική οικονομία και ευκολία !

Εξίσου πολύ σημαντικό είναι το αυτόματο backup του προγράμματος που γίνεται καθημερινά από τη Microsoft, χωρίς παρέμβαση ή προγραμματισμό του χρήστη. Φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα του πελάτη να πάρει δικό του backup και να το κατεβάσει στον τοπικό του υπολογιστή.

Νέες εκδόσεις. Η Softone φροντίζει ώστε να γίνεται αυτόματα η αναβάθμιση όλων των εγκαταστάσεων με κάθε νέα έκδοση του προγράμματος. Καθώς η λύση cloud παρέχεται κυρίως με το μοντέλο της ετήσιας συνδρομής, περιλαμβάνει πάντα και όλες τις νέες εκδόσεις του προγράμματος. Οι νέες εκδόσεις αφορούν κυρίως βελτιώσεις του προγράμματος, νέες δυνατότητες ή και υποχρεωτικές αλλαγές από τη νομοθεσία. Έχοντας αυτόματα πάντα την τελευταία έκδοση του προγράμματος, οι επιχειρήσεις πετυχαίνουν επίσης μια σημαντική οικονομία σε σχέση με τα παλιά παραδοσιακά προγράμματα, όπου έπρεπε να προγραμματιστεί επίσκεψη τεχνικού για την εγκατάσταση νέας έκδοσης, διαδικασία που σήμαινε κόστος σε χρήμα και σε χρόνο.

cloud-accessΠρόσβαση από παντού, διαθεσιμότητα 24ώρες την ημέρα και 365 ημέρες το χρόνο. Το ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον αλλά και οι νέες ανάγκες λειτουργίας, έχουν βγάλει εκτός γραφείου μεγάλο μέρος της καθημερινής εργασίας. Με το Softone στο cloud μπορεί ο επιχειρηματίας να έχει πρόσβαση στο Erp της επιχείρησης από το γραφείο αλλά και το σπίτι του, ο λογιστής από το γραφείο του, απομακρυσμένοι συνεργάτες από όλη την Ελλάδα ή το εξωτερικό, οι πωλητές από το χώρο του πελάτη, κλπ. Πάντα με ασφάλεια, κωδικούς πρόσβασης αλλά και περιορισμό δικαιωμάτων όποτε αυτό χρειάζεται. Απλά εύκολα και γρήγορα με μια απλή διαδικασία 1 λεπτού το πρόγραμμα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε υπολογιστή με Windows.

Ειδική έκδοση για Smartphones & Tablets. Η ιδανική και “ελαφριά” λύση για πωλητές ή στελέχη εκτός γραφείου. Το extra module με το όνομα S360 λειτουργεί σε έξυπνα κινητά ή tablets με λειτουργικό σύστημα Android ή iOS και εγκαθίσταται σαν νέα εφαρμογή app. Επίσης μπορεί να λειτουργήσει μέσα από web browser, όπως το Chrome, Firefox, Safari, κλπ. Το S360, δεν αντικαθιστά το κυρίως πρόγραμμα, αλλά προσφέρει πολύ μεγάλο μέρος των λειτουργιών του σε ένα φιλικό και εύχρηστο περιβάλλον (π.χ touch screen). Ενημερώνεται και ενημερώνει online (ή και offline) τη βάση δεδομένων στο Windows Azure. Έχοντας το S360, ένας πωλητής μπορεί να ενημερώνεται online για το διαθέσιμο απόθεμα και την καρτέλα του πελάτη, να καταχωρεί τις παραγγελίες online, αυτόματα και άμεσα να ενημερώνεται το ERP.

e-shopΣύνδεση με webshop και τρίτες εφαρμογές. Η Softone παρέχει σε όλες τις cloud λύσεις, το module των web services, ώστε το eshop της επιχείρησης να ανταλλάσσει αυτόματα δεδομένα, να ενημερώνεται και να ενημερώνει το ERP. Πλέον η διαδικασία των παραγγελιών από το eshop μπορεί να αυτοματοποιηθεί και να εξοικονομήσει η επιχείρηση χρόνο και χρήμα, χωρίς ανθρώπινα λάθη και περίπλοκες διαδικασίες ανταλλαγής αρχείων.

Τέλος, μια σειρά από επιπλέον δυνατότητες είναι διαθέσιμες στις λύσεις cloud, όπως το σύστημα B2B για πωλήσεις χονδρικής με δυνατότητα πρόσβασης του πελάτη στο μηχανογραφικό σύστημα της εταιρείας αλλά και η δυνατότητα ηλεκτρονικής αυτόματης αποστολής της καρτέλας του.

Πράγματι είναι πάρα πολλά τα πλεονεκτήματα της λύσης Cloud της Softone και σίγουρα ανάμεσα σε αυτά, κάθε επιχείρηση θα βρει εκείνα που είναι τα πιο σημαντικά στη δική της καθημερινότητα. Το σίγουρο είναι ότι το παρόν και το μέλλον είναι πλέον στο cloud και οι σύγχρονες επιχειρήσεις πρέπει να είναι έτοιμες και κατάλληλα προετοιμασμένες για τις νέες συνθήκες τις αγοράς, του ανταγωνισμού και της τεχνολογίας.

Η NewSoftware, έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό εγκαταστάσεων στο cloud, με πιστοποιήσεις για ERP, CRM, Technical και S360, είναι ο ιδανικός συνεργάτης για τη δική σας επιχείρηση. Γνωρίστε όλη τη γκάμα των λύσεων Cloud από το μικρό Erp & Crm Soft1-Express στο cloud, μέχρι και τα μεγαλύτερα ERPs. Επικοινωνήστε μαζί μας για μια δωρεάν παρουσίαση του προγράμματος και για μια ολοκληρωμένη πρόταση για τη δική σας εταιρεία.