Μάιος 2019: Αλλαγή συντελεστών Φ.Π.Α

Μάιος 2019: Αλλαγή συντελεστών Φ.Π.Α

Μάιος 2019: Αλλαγή συντελεστών Φ.Π.Α

Από τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 μετατάσσονται σε χαμηλότερο συντελεστή ΦΠΑ συγκεκριμένες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών.

Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, μετατάσσονται σε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. (13%) από 24% που ισχύει σήμερα:

  • είδη λαδιών, παρασκευάσματα κρεάτων και ψαριών, κακάο, ζύμες, αλάτι, ξύδι κλπ.,
  • η παροχή υπηρεσιών από οικοτροφεία, δομές για άτομα με ειδικές ανάγκες και δομές που παρέχουν κατάλυμα σε άτομα με νοητική υστέρηση, ψυχικές διαταραχές και χρήση ουσιών,
  • η εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροπλαστείων, εστιατορίων, ψητοπωλείων, οινομαγειρείων και λοιπών συναφών προς αυτές επιχειρήσεων, πλην των κέντρων διασκέδασης, με εξαίρεση τη διάθεση αλκοολούχων και μη αλκοολούχων ποτών, χυμών και ροφημάτων.

Επίσης, μειώνεται από 13% που είναι σήμερα σε 6% ο συντελεστής του φόρου για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο.

Ο τρόπος ενημέρωσης των συντελεστών Φ.Π.Α. στο Soft1 μπορεί να επιτευχθεί με 2 τρόπους:

  • Μαζικά : Από το Portal της εφαρμογής επιλέγοντας Εργαλεία > Εργασίες > Εργασία Φ.Π.Α (Η εργασία για τη μαζική αλλαγή ΦΠΑ είναι κατάλληλη εφόσον σκοπεύετε να εντάξετε σε νέο συντελεστή ΦΠΑ όλες τις υπάρχουσες εγγραφές ειδών – υπηρεσιών – χρεοπιστώσεων.)
  • Κατ’ επιλογή: Χρησιμοποιώντας Soft1 εργαλεία (Open Browser, Paste from Clipboard) για να μεταβάλετε το Φ.Π.Α σε επιλεγμένα είδη ή και κατηγορίες ειδών – υπηρεσιών – χρεοπιστώσεων. (Η διαδικασία για τη κατ’ επιλογή αλλαγή ΦΠΑ είναι κατάλληλη εφόσον σκοπεύετε να εντάξετε σε νέο συντελεστή ΦΠΑ συγκεκριμένες εγγραφές/κατηγορίες ειδών – υπηρεσιών χρεοπιστώσεων.)

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας

Tags:
,