Αλλαγή συντελεστών ΦΠΑ από 1/6/2016

Αλλαγή συντελεστών ΦΠΑ από 1/6/2016

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, από 1/6/2016 υπάρχουν οι παρακάτω αλλαγές στο ΦΠΑ :

1.Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ από 23%  σε 24%

2.Αύξηση του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ από 16% σε 17% για τα νησιά που συνεχίζουν να υπάγονται σε μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α.

3.Καταργούνται οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ. στα νησιά Σύρο, Θάσο, Άνδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο και ισχύουν οι συντελεστές που ισχύουν στην υπόλοιπη Ελλάδα.

 

Το πρόγραμμα της εταιρείας Softone, έχει ήδη ενσωματωμένη τη σχετική εργασία μαζικής αλλαγής συντελεστών ΦΠΑ, μέσα από το μενού Εργαλεία/Εργασίες/Εργασία ΦΠΑ

Η παραπάνω αλλαγή, θα πρέπει να εκτελεστεί με προσοχή, έχοντας πάρει πρώτα backup της βάσης και φυσικά έχοντας κάνει πριν, όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, όπως δημιουργία νέων ποσοστών. Επίσης ενδέχεται να χρειαστούν αλλαγές στο αρχείο πελατών, στο λογιστικό σχέδιο, ίσως και στα παραστατικά αγορών ή δαπανών για μελλοντικές καταχωρήσεις (μετά από 1/6/2016/), αλλά με παλιό ποσοστό ΦΠΑ 23% ή 16%.

Η NewSoftware, είναι στη διάθεση σας, εφόσον θελήσετε να προγραμματίσουμε remote την αλλαγή των συντελεστών αυτών, ανάλογα με τις ανάγκες της δικής σας εγκατάστασης. Σε κάθε περίπτωση, επειδή η αλλαγή αυτή θα πρέπει να γίνει μετά την ολοκλήρωση όλων των τιμολογήσεων της 31/5  και πριν από τις τιμολογήσεις 1/6, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δείτε εδώ τη σχετικήΠΟΛ1061

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]